Beszállítóink

Csányi Pincészet


A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben Villányban. Teleki neve a filoxéra vész idején vált ismertté az általa kikísérletezett, szőlőgyökértetűnek ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Innovatív munkássága nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy sikerült e súlyos vészt leküzdeni. Teleki, illetve az általa alapított borászat a szőlőtermelés és borkészítés, valamint a szőlőoltványok előállításán kívül jelentős érdemeket szerzett a szőlészeti és borászati szakemberképzés területén is. 

A pincészet a közelmúlt fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol megtalálhatók a korszerű borkészítéshez nélkülözhetetlen eszközök és berendezések, figyelembe véve a kialakult borkészítési hagyományokat is. Korszerű eszközök segítségével tradicionális módon készítik boraikat, melynek lényege, hogy a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal tudják megjeleníteni a borban.

A szőlőművelés döntően befolyásolja a leszüretelt szőlő, ezáltal a belőle készült bor minőségét is. A kiváló borok alapja az egészséges, igényesen művelt szőlő. Ültetvényeik megtalálhatók a Villányi Borvidék legjobb dűlőin (például Kopár, Csillagvölgy, Hársos), teljes területük meghaladja a 300 hektárt.

< Vissza