Beszállítóink

Kiss és Társai Borászat


Cégünk & küldetésünk

Társaságunk 1991 óta foglalkozik szőlőfeldolgozással, bortermeléssel, és kereskedelemmel. Az alapító tulajdonosok, jelenlegi vezetőik a száz évre visszatekintő családi hagyományokat folytatva maguk is szőlőtermesztéssel foglalkoztak, mára azonban már a térségben meghatározó szereplővé váló cégcsoportot hoztak létre. A Kft. a Bács-Kiskun megyei Tabdi község határában, európai színvonalú szőlőfeldolgozó és borászati üzemet hozott létre.

Valljuk, hogy a minőségi magyar bor az alföldi szőlőtőkéken is megterem. Ha a természet adottságaival jól gazdálkodunk, és megfelelő szakembereket alkalmazunk, úgy olyan értékeket hozhatunk létre, amelyek partnereink megelégedettségét szolgálja és nekik is üzleti eredményt jelent. A fenti cél megvalósítására a borászatban magas képzettségű és kiváló szakmai gyakorlattal rendelkező borászokat alkalmazunk.

Ahonnan a szőlő származik:

Kunsági borvidék

Homokos talajú Alföldön található az ország legnagyobb kiterjedésű borvidéke. A szőlők egy részét a futóhomok megkötése céljából telepítették. Az itt termett úgynevezett homoki bor a mindennapok bora.

Villányi borvidék

Mérsékelten meleg és nedves éghajlatú, jelentősebb mikroklímabeli eltérést a hegységi és síksági területek között találhatunk, elsősorban a kitettségéből adódóan. Villányi hegység déli lejtőinek éghajlati és talajadottsága igen kedvező feltételeket biztosít a magas színvonalú szőlőtermesztéshez.

Egri borvidék

Eger igazán gazdag középkori múlttal rendelkező borvidék. Az Oszmán Birodalom északi határterülete volt, ahol kadarka mellett régi fehérbor-szőlőfajták teremtek a Bükk-hegység déli lejtőin. Riolittufa talajba vájt pincékben, Eger föld alatti labirintusában érnek ma is a híres egri borok.

Tokaji borvidék

Az ország legmagasabb alkohol-, cukor- és savtartalmú borai születnek Tokaj-Hegyalján. E bor titkát nem külön az éghajlati-, fekvési- vagy talaj-adottságokban kell keresnünk, hanem ezek együttes hatásában. A hosszú, párás, napos ősz kedvez az érett szőlőszemek töppedésének, aszúsodásának.

< Vissza