Beszállítóink

Törley Pezsgőpincészet


Törley József 1882. augusztus 1-jén, „Törley József és Társa” néven Promontóriumon, mai nevén Budafokon jegyeztette be vállalkozását a budapesti cégbíróságon. A Törley pezsgők története így majdnem másfél évszázadra nyúlik vissza.
Az alapító Etyek környékén talált a franciaországi Champagne-hoz hasonló talaj és klíma adottságokkal rendelkező szőlőültetvényeket, melyeknek borai kiválóan megfeleltek a pezsgő készítéséhez. A gyártáshoz Budafokon, az akkori Promontor területén lelt, a jó minőségű pezsgő gyártásának előfeltételeit biztosító, ideális, télen-nyáron állandó hőmérsékletű, mészkőbevájt pincékre, a pezsgő bölcsőhelyével Champagne-vidékével megegyezően.

Az alapborok legnagyobb részt az etyeki és a pázmándi saját termesztésű szőlőkből készülnek. A szőlőültetvényeken többek közt megtalálható a Chardonnay, az Olaszrizling, a Zöld Veltelíni, a Királyleányka, a Sárga muskotály, a Cserszegi fűszeres és Pinot Noir. 

A Törley Magyarországon, egyedülálló módon négy féle technológiával (méthode traditionnelle, transvasée, charmat és asti), a teljesen száraz brut-től az édesig, az alacsony árfekvéstől a magasabbig, több mint 40 féle pezsgőt készít. Az alapítása óta folyamatosan működő Törley Pezsgőpincészet Kft. immár 135 éve a hagyomány és a minőség jegyében készül. Mára nagyságrendileg évi 20-22 millió palack pezsgő előállításával, nem csak Magyarországon, de Európa számos országában, sőt, a tengerentúlon is elismert piaci szereplővé vált az elmúlt évtizedekben.

A pincékben rejlő több millió érlelődő palackból készül pezsgő tradicionális úton, fagyasztásos seprőtelenítéssel, áttöltéses eljárással – amikor a pezsgő 1,5 literes, úgynevezett magnum palackokban érlelődik, de a seprő eltávolítása szűréssel történik. A tartályban erjesztett pezsgők is minőségi pezsgő kategóriába tartoznak, hiszen minimum 6 hónapig a tartályban pihennek, mielőtt a palackozásuk megtörténne.
A Budapest-München autópálya végigrakható a Törley által egy év alatt készített pezsgőkből, melyek között a legnagyobb számban a Charmant Doux felirat szerepelne.

HUNGARIA PEZSGŐPINCÉSZET

A Hungaria pezsgő több mint 60 év szenvedélyes szakértelmének, valamint töretlen kísérletező kedvének gyümölcse. A folyamatos megújulás képessége emelte ki a pezsgők sorából. Az 1955-ben alapított pezsgőmárka égisze alatt mindig kiemelkedő minőségű pezsgő készült, amelyet a márkatulajdonos Törley cégcsoportban felhalmozott tudás és szakértelem garantál. A mindenre kiterjedő igényesség, az évtizedes tapasztalatokon alapuló gyártási folyamatok, valamint a korszerű nemzetközi gyártási technológiák adaptálása révén egy olyan márka született, amelynek neve az évek során az exkluzivitással és magas minőséggel forrt össze.

A Hungaria pezsgő egy minden ízében stílusos pezsgőzési élményt nyújt. A folyamatos megújulás képessége és örök érvényű eleganciája a társasági élet középpontjába helyezi. Izgalmas és egyedi, mint a fogyasztói. Rugalmassága révén nem csak követi a trendeket, hanem folyamatosan megújulva együtt pezseg velük.
A könnyed elegancia és a minden részletre kiterjedő stílusérzék egy új pezsgőzési trendet teremtett, ahogyan ezt a márka jelmondata is megragadja:
“Hungaria. Pezsgő másképp”.

Merészen szakít a korábbi pezsgőzési hagyományokkal: túlmutat a szokványos ünnepi fogyasztáson. Megtöri a megszokásokat, és a mindennapi élvezetet emeli a luxus szintjére, a pezsgőzést egyfajta életformaként azonosítja.
Nem csak küzd a sztereotípiák ellen, hanem le is rombolja azokat. Célja, hogy a pezsgő ne pusztán egy protokollkellék legyen, hanem egy kinyilatkoztatás a fogyasztó részéről, amelynek stílusteremtő ereje van. Hisz a minden apró részletre kiterjedő igényesség formáló erejében, mind a külső megjelenés, mind a belső értékek mentén.

Ebben az 1955-ben alapított budafoki pezsgőpincészetben csak klasszikus, palackban erjesztett és érlelt kiemelkedő minőségű pezsgő készül. A klasszikus pezsgők kínálatában ez garantálja a Hungaria Pezsgőpincészet piacvezető szerepét, melynek pezsgői egy exkluzív világot jelenítenek meg. Az ínyencek és a szakemberek által kedvelt fehér száraz pezsgők között a Hungaria Pezsgőpincészet az Extra Dry és a Grande Cuvée Brut fajtáival képviselteti magát. A Hungaria pezsgők választékát az elegáns színű félszáraz Rosé és a villányi vörösborból erjesztett, száraz Villányi Grande Cuvée Rouge teszik teljessé. A Hungaria pezsgők élvezetének teljességét adja a tökéletes minőség és az egyéniséghez illő csomagolás.

< Vissza