Beszállítóink

Twickel Pincészet


A gyökerek meghatározóak az ember életében. Régi nemesi családok, s azok leszármazottai fontosnak érzik, hogy visszatérjenek az ősi hazába. Ezek közé tartozik Báró Twickel György is. Édesapja, az Észak-Rajnai Westfaliai származású Clemens Twickel báró családi elhatározásból Magyarországon befektetési lehetőséget keresett és talált 1993-ban. Ennek eredménye a mai Twickel Szőlőbirtok. A család Magyarországhoz való kötődése nem véletlen, hiszen báró Twickel György édesanyja a régi nemesi családban született Zichy Mária Terézia grófnő. Magyarságtudatát, a magyar kultúrát, nyelvet a család őrizte, így vállalkozásuk könnyen helyet talált magának Szekszárdon, s örökösként fia, mint egyedüli tulajdonos irányítja a Twickel Szőlőbirtokot. A mintegy 200 hektárnyi szőlőterület, Szekszárdtól délre Bátaszék és Görögszó határában található, ahol a borvidékre jellemző vastag löszréteg és meleg nyár adja a borok gazdag fűszereit, sokszínű aromáit, jellegzetes és harmonikus savait. A kiváló fekvésű lankákon csúcsminőségű szőlő állítható elő.

A szőlőültetvények 75%-a kékszőlő, melynek zömét a kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, és syrah fajták adják. A maradék területen fehér szőlő - sauvignon blanc, rajnai rizling és olaszrizling - található.

A borászati eljárások során a hagyományok ötvöződnek a legmodernebb technológiával. A cél, hogy a borvidék és a szőlőfajták karaktere a borban is megőrződjön, ezért a bor fejlődése során a lehető legkisebb mértékben avatkoznak be a bor életébe. A borok kezelésénél is alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes íz világ megtartását és hibátlan, kiemelkedő ár-érték arányú borok készítését A következetes szőlészeti és borászati munkának köszönhetően a pincészet borai számos elismerést nyertek el hazai és nemzetközi borversenyeken, az elmúlt években két évjárat Cabernet Sauvignonja (2000, 2007) is Vinagora Champion A pincészet főborásza a fiatal és tehetséges Urbán Péter…

< Vissza