Beszállítóink

Vylyan Pincészet


A VYLYAN Szőlőbirtok napsütötte szeglet a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin. A birtokközpont a Dobogó dűlő szívében Kisharsányban a Fekete-hegyen található. A Debreczeni Pál által alapított birtok névválasztását egy XV. századi Villány-megnevezés, a VYLYAN ihlette. Abban hisznek, hogy szép bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni, természetes, környezetbarát módon művelik a szőlőt, készítik a bort.

A pincészet borai számos nemzetközi megmérettetésen kaptak kitűnő díjakat, ezek mellett szívesen emlékeznek például arra, hogy a világ legbefolyásosabb borszakírói által szerkesztett «The World’s Greatest Wines» könyvben, a világ legjobb borai között Vylyan bor is szerepel! 2008-ban elnyerték „AZ ÉV PINCÉSZETE Magyarországon” megtisztelő címet.

Boraik három borcsaládba sorolhatóak, melyből a Classicus a jól érthető, könnyed, egyenes jellem, a címkéiken az ősi villányi monda szereplői köszönnek vissza. A mindig koncentrált és elegáns Prémium, munkájuk esszenciája; valamint a titkos kedvenc, a Válogatás borok a dűlők egyedi arcát hordozó egyéniségek, melyek kizárólag a legjobb évjáratokban készülnek. A Vylyan zászlóshajója a DUENNIUM. A VYLYAN Pincészet védjegye a bor és a művészetek összefonódása. Aki figyelemmel kíséri a pincészetnél zajló eseményeket (aki nem, gyorsan iratkozzon fel a hírlevélre), tudja, hogy a január vége a hagyományőrző Vince napé, melyet a Vylyan élesztett újjá és tett nyilvánossá. Aki erről lemarad, a BorZsongáson köszöntheti Villányban a tavaszt; az augusztusi Ördögkatlan fesztivál – melynek egyik alapítója és helyszíne a Vylyan - egyedülálló hangulatával egyszerűen kihagyhatatlan. Az ősz az újbor ünnepe, melyet minden évben a Bogyólé művészi címke pályázat és kiállítás kísér.

2008-ban útnak indított MŰVÉSZI HORDÓK projektjük keretében képzőművészeket kértek fel arra, hogy leheljenek életet a „kiszolgált” boroshordóikba. Így születettek meg a MŰVÉSZI HORDÓK. Mára igen komoly gyűjteménnyé alakult a kiállítás, ami a szakma elismerését is elnyerte.

A Vylyan birtok lankáinak egyedülálló látványával, mediterrán hangulatú terasszal, a Művészi Hordó kiállítással, finom falatokkal és egyedi arcú borokkal egész évben szeretettel várják a vendégeket. A helynek kétségkívül varázsa van, melyet minden évszakban tovább színeznek új borokkal, ízekkel, hangulatokkal, felejthetetlen programokkal.

< Vissza